Candidează din nou! Școala de corupție a primarului Mototolea

Procurorii DNA au reușit să destructureze mafia permiselor din Giurgiu. O rețea bine organizată și structurată de clanurile politice controlate de Niculae Bădălău, în coordonare cu Poliția județului. Cei care trebuiau să aplice legea în Giurgiu, sunt exact cei care își băteau joc de ea, scria anul trecut, ancheteonline.ro.

Șeful permiselor, Mitică Văduva ( arestat preventiv pentru 30 de zile) a fost așezat în această funcție, la îndemnul  prefectului județului, Carmen Crișu și este finul primarului din Singureni, Marian Pătrulescu, vicepreședinte al organizației PSD Giurgiu. Primarul de la Valea Dragului, Marin Mototolea ( arest la domiciliu, în același dosar) este un apropiat al lui Bădălău, lider al PSD Giurgiu, care deține multe afaceri în zonă, primite cu dedicație, pe linie de partid. Acum, Mototolea, aflat , sub control judiciar, condidează pentru un nou mandat de primar. Asta, deși, el va fi trimis în judecată și probabil va fi condamnat la ani mulți de pușcărie. O mare lacună a legislației care crează situații controversate în administrația locală.

Potrivit unor surse judiciare, ”cureaua de transmisie” a prefectului către șeful permiselor era consilierul doamnei Crișu, Cristian Răgălie, un apropiat al primarului din Singureni. Acesta, se pare,  era curierul bilețelelor venite de la partid, cu ce trebuia să facă Văduva. O rețea bine închegată!

Dar piesa grea din acest dosar este primarul de la Valea Dragului, Marin Mototolea, cel care oferea sume mari de bani, șefului de la IPJ Giurgiu pentru a facilita obținerea de permise pentru terțe persoane. Mototolea era direct interesat, în condițiile în care el deținea o școală de șoferi la Valea Dragului. Acesta oferea servicii complete pentru cei care doreau să obțină permisul de conducere:  plata pentru școala de școli, dar și în jur de 1500 de euro ( potrivit surselor judiciare), o garanție că primesc permisul, fără probleme. La rândul său, Mototolea venea, se pare,  cu 500 de euro/persoană, la șeful Permiselor Giurgiu, cel care aranja examenul.

Potrivit surselor noastre, Mototolea asigura obținerea de permis și pentru șoferii săi care conduceau microbuze și autobuze. Precizăm că primarul din Valea Dragului deține și o firmă de transport public pe mai multe trasee din județul Giurgiu. O altă afacere aranjată, grație relațiilor deosebite cu baronul PSD, Niculae Bădălău. O adevărată bombă pe șosele publice pentru navetiștii din acest județ!

Ziarul nostru a mai publicat, în exclusivitate, un articol în care dezvăluiam condițiile primitive în care călătoresc oamenii în microbuzele Mototolea ( citiți AICI).

Săptămâna trecută, șeful de la Permise Giurgiu și primarul din Valea Dragului au fost reținuți de procurorii DNA pentru fapte de corupție, luare și dare de mită. Joi seara, ofițerii DGA au făcut percheziții la locuințele mai multor polițiști, dar și acasă la Mototolea, în Valea Dragului.

În cele din urmă, șeful de la Permise a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar primarul din Valea Dragului a fost trimis în arest la domiciliul.

DNA îl acuză pe Mitică Văduva că în perioada mai 2019 – iulie 2019 ar fi primit spagă diverse sume de bani pentru: promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Procurorii mai arată că șeful de la Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *