Direcția Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu – Bărbat prins în flagrant pentru dare de mită

Ca urmare a activităților de urmărire penală efectuate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat, în vârstă de 54 de ani, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.
În fapt, în cursul lunii septembrie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a oprit pentru control o basculantă, aflată în proprietatea inculpatului, condusă pe drumurile publice de către o altă persoană, din verificările efectuate rezultând faptul că vehiculul nu este înmatriculat și că cel aflat la volan nu deține permis de conducere.
De asemenea, în urma testării cu aparatul drager, s-a constatat faptul că persoana prinsă conducând fără permis, se afla, în plus, sub influența băuturilor alcoolice, după recoltarea probelor bilogice de sânge rezultând o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.
În aceste împrejurări, atât în ziua constatării infracțiunilor, cât și ulterior, deși a fost respins, inculpatul i-a promis agentului de poliție o sumă de bani, pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal pe care acesta îl instrumenta, având ca obiect infracțiunile de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
La data de 17.06.2020, ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent, l-au prins în flagrant pe inculpat după ce a dat agentului de poliție, cu titlu de mită, prima tranșă, în cuantum de 5.000 de lei, din suma de 10.000 de lei, promisă anterior.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *